İletişim: 0216 520 01 01

Halı Yıkama Ve Önemi

Halı Yıkama Ve Önemi

Yıkama işlemine başlamadan önce halıların tozları alınır, otomatik halı yıkama makinesinin bandına konulup fırçalama işlemi yapılır. Kirlerden ve lekelerden arındırılan halılar sıkma makinesine gönderilir. Yüzde doksanı kuruyan halılar kurutma askılarına asılıp nemden de arındırılması sağlanır. Tamamen kuruduğuna emin olunan halılar kontrol masası dediğimiz masaya serilip kontrolleri yapılır. Kontrolden geçen halılar paketleme işlemi yapılıp teslim edilmeye hazır duruma getirilir.

Halı Yıkarken Kullanılan Malzemeler de Çok Önemlidir.

Halıların temiz yıkanması için bilgi kadar kullanılan şampuanların, leke çıkarıcıların  ve makinelerin çok büyük önemi vardır. Örneğin makine fırçalarının halıya uyguladığı basınç ayarlanamıyorsa ya halıyı temiz yıkamaz ya da halının bozulmasına sebep olabilir. Halı şampuanı temiz yıkayabilir fakat halıda sertlik yapabilir, veya halı yapış yapış olabilir. Bu sebeple bizim kullandığımız halı şampuanları halı yıkama işlemi için üretilen özel şampuanlardır.

Halılarınızın bilinçsiz halı yıkamacılar tarafından yıkanması ya da evde uygulanan yanlış temizlik işlemleri  sonucu hem sağlığınız hem de halınızın ömrü açısından olumsuz sonuçlar doğurur. Evde yapılan halı yıkama işlemlerinde, halı yüzeyinin parlak görüntüsü yanıltır. Aslında kirler ve lekeler çıkmamıştır. Halınızın yüzeyindeki kirlerin dibe itilmesiyle geçici ve yanıltıcı parlaklık elde edilmiştir. Bununla birlikte halının tam kurutulmaması halı dokularının her geçen gün zayıflamasına ve zaman içinde kopmasına neden olabilir. Ayrıca nemin de etkisiyle sağlık açısından tehlikeli olan mikroorganizma faaliyetleri için uygun bir zemin hazırlar..En doğru halı yıkama tekniklerini uygulayan, halı yıkama yapılırken mutlak suretle tecrübeli ve tesisi olan halı yıkama fabrikalarını tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Bütün bu uygulamalar esnasında halılarınız ilk günkü gibi canlı durmalı ve yıpratılmamalıdır. Evde veya oto yıkama gibi yerlerde yapılan halı yıkama işlemleri halınıza büyük zararlar vermekte ve ilk günkü parlaklık elde edilememektedir. Halı yıkama ve temizliği yapacak olan firma bu iş için ehliyetli olmalı ve iyi bir kadroya sahip olmalıdır. Çünkü halı yıkama tecrübe gerektiren bir iştir. Halı yıkama işinizi yaptıracağınız firmada mutlaka donanımı tesisi personel sayısı ve ücretsiz servis imkanı gibi konuların üzerinde önemle durunuz. Hangi halı şampuanı ve hammaddeler ile yıkadıklarını mutlaka sorunuz.

Yeni teknolojiye tam uyum gösteremeyen firmalar yaptıkları halı yıkamalarda olumsuz sonuçlara neden olmakta ve bu durum müşteri mağduriyeti olarak yansımaktadır. Siz de halı yıkatma mağduru olmamak için doğru tercihlerde bulunmalısınız. nternet üzerinden ulaştığınız her firma tesisi olan ve yerinde halı yıkama yapan firma değildir. Bu nedenle referanslar istemeniz gerekecek ve emin olduktan sonra halı yıkama işinizi bu firmaya vermeniz yerinde olacaktır. Detay Halı Yıkama İstanbul’da tüm semtlere halı yıkama hizmeti vermekte ve ücretsiz servis olanağı sağlamaktadır. 

Halı üzerinde biriken tozların, iplik (hav) aralarına girmesini engellemek için düzenli aralıklarla elektrik  üpürgesi ile süpürülmesi gerekmektedir. Kesinlikle çırpma veya sert bir cisimle dövme işlemi yapmayınız.Tüm tekstil ürünlerinde olduğu gibi halı üzerine direkt olarak düşen güneş ışınları zamanla olumsuz etkilere sebep olabilir. Güneşlik ve perde kullanımı, zamanla ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri önlemede yararlı olur  Ağır eşyaların altında kalan halının ezilmesi durumunda o bölge fırçalanmalı ve elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir.

Halıların korunması ve lekelerin çıkarılması ile ilgili faydalı bilgiler:

• Halı üzerine dökülen katı lekeleyicileri bir spatula yardımı ile sıvı lekeleyicileri kağıt havlu ile zaman kaybetmeden halının yüzeyinden alınmalıdır. 

• Lekelere müdahale kenardan merkeze doğru yapılmalıdır. Aksi takdirde leke yayılır. Temizlik anında asla lekenin üzerine bastırarak ovmayınız. İlk temizleme anında yüzeyi temizlenmiş görünmesine rağmen, halı kuruduğunda leke yeniden görünür hale gelebilir. Bu sebeple leke çıkarma işleminin birkaç kere tekrar edilmesi gerekebilir.

• Leke çıkartma işleminde halı şampuanının sadece köpüğü kullanılmalıdır.

• Temizlik işlemi sırasında su sıcaklığı 30˚C’yi aşmamalıdır.

• Leke çıkarmak için kesinlikle çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanılmamalıdır. 

• Lâteks tabanlı, halı zemini tuttuğundan dolayı kaymaz. Ev kazalarına sebebiyet vermez. Bu tip 

halıların serileceği zemin mutlaka kuru olmalıdır. 

• Lâteks tabanı uzun süre güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

• Halınızdan ilmek çekilmemeli, çıkmış olan ilmekler halı yüzeyinden kesilmelidir.

• Halı, hiçbir zaman katlanıp, kırılmamalı ve sarım yönü dışında rulo yapılmamalı, rulo halindeyken 

üzerine ağırlık konulmamalıdır.

• Halı, rutubetten korunmalıdır.

• Bazı kolonyalar, yapılarında boya ve çeşitli kimyasallar içerir. Halınıza bunlarla yapacağınız 

müdahaleler sonucunda renk ve doku deformasyonları oluşabilir.

Galeri