İletişim: 0216 520 01 01

Halı Bakım Ve Önerileri

Halı Bakım Ve Önerileri

Halınızın uzun süre dayanıklılığını ve yeni görünümünü koruması için aşağıdaki önerilere uyulması gerekmektedir:

• Halı, düzenli olarak haftada en az bir kere elektrik süpürgesiyle temizlenmelidir. 

• Elektrik süpürgesiyle temizlik hav yatış yönüne göre ve yavaş hareketlerle olmalıdır. Halı çırpılmamalı, tozunu alabilmek için askıya asılıp dövülmemelidir. Uzun süre güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.

• Halı kesinlikle yıkanmamalı, sadece halı şampuanı ile temizlendikten sonra ıslak bir bezle silinmeli ve süratle kurutulmalıdır. 

• Halı temizliğinde deterjan, sirke, çamaşır suyu ve tozu gibi kimyasal maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır. 

• Kurutma kızgın güneş altında yapılmamalıdır.

Eğitimli ve sertifikalı teknisyenlerimiz, leke tutmaz halı da dâhil olmak üzere tüm halı türleri için uygun halı yıkama ve halı bakımı yöntemlerini kullanarak, halıların hijyenik bir şekilde ve sorunsuz temizlenmesine özen göstermektedir.

Gıda dökülmeleri / Evcil Hayvan İdrarı

En sık görülen lekelerden olan idrar, en ciddi sorunu oluşturur. Bu leke uzun vadede renk kaybına neden olabilir ve kokunun giderilmesi de çok zor olabilir. İdrar, kimyasal yapısı ile halıyı sert ve daha az esnek yaparak zarar verebilir.  Halıya gıda dökülmesi durumunda, kâğıt havlu veya temiz beyaz bir bez ile mümkün olduğunca fazla sıvıyı silin. Bir kovaya 1 su bardağı sirke eklenerek renklerin karışması önlenebilir ve idrar kokusunun giderilmesine yardımcı olur.

Evcil Hayvan Kusması

Eğer bir hayvan, halı üzerine kusarsa gıda, tükürük ve mide asidi ile karışık bir karışımın kaldırılması ile karşı karşıyayız. Bir evcil hayvan kustuğunu görürseniz kâğıt havlu ile mümkün olduğunca temiz, beyaz bir bez ile derhal bölgeyi temizleyin. Gerekirse, tüm yabancı maddeleri kazımak için bir çorba kaşığı kullanın. Alanı kuru ve sünger hemen birkaç kez halı şampuanı ile temizleyin.

Halı üzerinde oluşan lekeler için uzman halı temizleyicisine başvurulmalıdır.

Halının üzerindeki leke ve döküntülere derhal ve doğru şekilde müdahale edilirse lekeler giderilebilir. Leke hemen elektrik süpürgesinin en küçük ucu ile en yüksek emiş seviyesinde emilmeli, lekenin kalan kısmı su ve az miktarda halı şampuanı ile temizlenmeli, şampuan mutlaka durulanmalı, nemin fazlası elektrik süpürgesi ile veya emici temiz bir bez yardımıyla dikkatlice tamponlanarak alınmalıdır. Aksi takdirde nemli veya şampuanlı kalan yer daha çabuk ve daha fazla kir tutar.

Halıdan ilk kullanım anında elyaf çıkmasının normal olduğu unutulmamalı, elektrik süpürgesiyle bir süre yapılan temizlikten sonra bunların dökülmeyeceği ve halının parlaklık kazanacağı dikkate alınmalıdır. Kullanım esnasında çeşitli sebeplerden çıkan havlar elle çekilip koparılmamalı, makas ucuyla kesilmelidir. Halı taşınırken katlanmamalı, rulo halinde taşınmalı, tozdan, yağıştan ve dış etkenlerden korunmalıdır. Kullanılmadığı durumlarda katlı biçimde değil, rulo halinde ve rutubet olmayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Saklandığı  ortam sık sık havalandırılmalıdır.

Galeri